Sluiten
PEC Zwolle
 

Naast de sportieve strijd op het veld, spelen de Eredivisieclubs ook via FIFA 17 met elkaar in de zogenaamde E-Divisie. Namens PEC Zwolle komt voormalig jeugdspeler van de club Stefan Vellinga, alias PECMAN038, uit in deze competitie die online en op FOX Sports wordt uitgezonden.

Vellinga: ,,Ik ben ontzettend blij en voel me vereerd dat ik PEC Zwolle vertegenwoordig in de E-Divisie. Als geboren en getogen Zwollenaar, die ook nog eens enkele seizoenen in de jeugd van de club heeft gespeeld, is het altijd een droom geweest om echt voor PEC Zwolle uit te komen. Dat het nu via deze weg gelukt is, doet me enorm goed. Ik doe mijn uiterste best om PEC Zwolle zo goed mogelijk te representeren in de E-Divisie.” 

Joost Broerse, commercieel directeur van PEC Zwolle: ,,Wij volgen de ontwikkelingen op het gebied van het E-sporten natuurlijk op de voet en zijn erg benieuwd naar de mogelijkheden en nieuwe doelgroepen die hieruit ontstaan. Met Stefan hebben we de perfecte kandidaat gevonden om PEC Zwolle te vertegenwoordigen. Gezien zijn prestaties tijdens de selectieprocedure verwachten wij dat hij zijn mannetje staat en PEC Zwolle waardig zal vertegenwoordigen. Daarnaast zien we nog een andere rol voor Stefan weggelegd. Want naast het vele gamen studeert hij aan de Hogeschool Windesheim waar hij wordt opgeleid tot docent lichamelijke opvoeding. De club ziet in hem dan ook de juiste persoon om met enthousiasme de boodschap die hoort bij verantwoord gamen goed over te brengen naar onze achterban.”   

De uitzendbureaus Werkis en Consolid hebben zich aan PECMAN038 verbonden en ondersteunen hem bij zijn avonturen in de E-Divisie.  
Gerben Post, algemeen directeur van  Werkis: ,,Werkis is een bedrijf dat veel jonge werknemers kent. Met de ondersteuning van de E-sporter leggen wij de verbinding met een nieuwe doelgroep die onze toekomstige collega’s kunnen zijn. Daarnaast staat ontwikkeling centraal binnen onze organisatie en ondersteunen we nieuwe initiatieven. De introductie van PECMAN038 is daar een goed voorbeeld van en daarom kan het project op onze interesse en steun rekenen.” 

Dennis Mortier, algemeen directeur van  Consolid: ,,We merken dat jongeren zich niet veel meer op de traditionele kanalen bevinden en dat het moeilijk is om deze specifieke doelgroep te bereiken. Door de samenwerking met PECMAN038 zijn we ook via andere kanalen zichtbaar. Onze doelstelling is om met de E-sporter de doelgroep 18 tot en met 21 jaar nog meer te bereiken en vervolgens te binden aan Consolid. Daarom kan PECMAN038 op onze support rekenen.”

Benieuwd naar de belevenissen van PECMAN038? Volg hem dan online op Facebook, Instagram of Twitch. Wil je samen met vrienden, collega’s, teamgenoten of familie kijken of je hem met een potje FIFA kan verslaan? Boek dan een clinic. Stuur een e-mail naar info@peczwolle.nl onder vermelding van ‘PECMAN038’ en je ontvangt verdere informatie.