Sluiten
PEC Zwolle
 

Goede doelen

Om uiting te geven aan onze maatschappelijke missie ondersteunen wij een tweetal goede doelen. Deze organisaties krijgen gedurende twee seizoenen de mogelijkheid om hun naamsbekendheid te vergroten door een samenwerking met PEC Zwolle United. Het gaat niet om financiële ondersteuning, maar het bieden van een platform om meer bekendheid te genereren. Onder meer door plaatsing van het logo op de mouw van het wedstrijdshirt van PEC Zwolle.

Gedurende de seizoenen 2015-2016 en 2016-2017 zijn Stichting Present en Stichting ‘Schipper mag ik ook eens varen’ onze goede doelen.

Stichting Present Zwolle bemiddelt groepen vrijwilligers die zich een dag of langer voor anderen willen inzetten, zoals mensen zonder netwerk, zonder financiële middelen of met gezondheidsproblemen. Present vraagt vrijwilligers wat ze leuk vinden om te doen. Waarna dit aanbod wordt uitgezet bij de maatschappelijke organisaties. De projecten worden zorgvuldig begeleid door hulpverleners. Present zoekt dus geen groep bij een hulpvraag, maar werkt andersom en deze omgekeerde werkwijze blijkt een succes!Genieten van een heerlijke meerdaagse vaartocht op het water. Voor veel mensen met een beperking is zo’n korte vakantie niet weggelegd. Daar wil de stichting ‘Schipper mag ik ook eens varen’ verandering in brengen. Deze groep enthousiastelingen heeft een voormalig vrachtschip gekocht. Het schip wordt aangepast en geschikt gemaakt worden voor mensen met lichamelijke en/of verstandelijke beperking.